Twój koszyk Zapraszamy do sklepu menu
DHG Warplon Polska sp. z o.o.

Patras

Klasa jakości: A

  1 2 3 4 5 6 7 8 9

Rozwój

termin kłoszenia                  
termin dojrzewania                  
zimotrwałość                  
wysokość roślin                  
odporność na wyleganie                  
gęstość łanu                  
ilość ziaren w kłosie                  

Jakość

zawartość białka                  
wskaźnik sedymentacyjny                  
liczba opadania                  
objętość chleba ze 100g mąki                  
wodochłonność                  

Odporność na choroby

mącznik prawdziwy                  
DTR                  
rdza brunatna                  
septorioza liści                  
fuzarioza kłosów                  
choroby podstawy źdźbła                  

Termin wysiewu:

  • od 15 września do 15 października

Gęstość wysiewu (ziaren/m2):

  • wczesny, dobre warunki glebowe 200-250
  • optymalny, średnie warunki glebowe 300-350
  • późny, gorsze warunki glebowe 380-450

Nawożenie azotowe (kg N/ha):

  • faza krzewienia - 80-100
  • faza strzelania w źdźbło 60-70
  • dawka późna 50-70